נתחיל בזה שאני עוקב אחר הנושא בתקופה האחרונה כי הילדה שלי ביקשה ליום הולדת כזה ולאחר התלבטות קנינו בסוף את הנינטנדו סוויץ (אבצע סקירה על זה בעתיד). עכשיו לאחר שקיבלתי את ה oculus quest 2 אני שמח שקנינו לה נינטנדו ולא את המציאות המדומה – ארחיב על זה בהמשך.את ה oculus quest 2 קיבלתי מ… אישתי 🙂 כן, מתנה ואני חושב שזאת אחלה מתנה לכל מי שאוהב גאדגטים וטכנולוגיה.
אז בואו נצלול קצת לסקירת המכשיר – אני לא ארחיב על פתיחת קופסה, אין יותר מה להגיד כאן – הקופסה מכילה את המשקפי VR, שני שלטים, מתקן להרכבה על המשקפי VR אם אתם מרכיבים משקפיים, גומי שמתלבש על המשקפיים לנוחות והמון המון דפי אזהרות.
אז בואו נתחיל עם האזהרות… המכשיר מגיע עם אזהרות לשימוש במכשיר על ידי ילדים. למרות שברוב המשחקים שתשחקו יקרעו לכם את התחת ילדים (שומעים את הקול במיקרופון אז יודעים שזה ילדים) האיסור בשימוש במכשיר מדבר על ילדים מתחת לגיל 13. ובכלל ישנה המלצה לא להשתמש במכשיר לאנשים מתחת לגיל 20. האזהרות מתייחסות לזה שהמסך המרצד יכול לגרום לאפילפסיה, פירכוסים ועוד שלל חוויות לא נעימות בכלל. באזהרות גם רשום שגם אנשים שלא סבלו לפני זה מתופעות כאלה יכולים לחטוף אותם בשימוש במכשיר. סה"כ הקדמה מאד מאד מזמינה למכשיר 🙂 , אני בכל אופן הייתי שמח שלא רכשתי את זה לילדים.
עכשיו, במידה ואתם אנשים הסובלים בנהיגה ברכב (כשאתם יושבים במושב האחורי) מבחילות וסחרחורות כשאתם לא מסתכלים על החלון – אז אתם תהיו בבעיה. בהרבה מהמשחקים מדובר בחוויה דיי דומה, של ריצה , תזוזה – וכאשר הגוף לא באמת זז אלא רק מדמה תזוזה המערכות שלכם בגוף ישתגעו, אתם תרגישו סחרחורות, בחילות ותפסיקו להשתמש במשחק תוך כמה דקות. אומרים שלאחר התרגלות ושימוש יותר תדיר (בהפסקות) תוכלו להתגבר על זה, אני עם המכשיר כשבועיים ועדיין לא התגברתי. ישנם משחקים שאני לא מסוגל לשחק מעבר ל 5 דקות ואם אני מנסה להתעלות על עצמי, אני אחר כך מתחרט ומקלל את עצמי על שניסיתי בעוד אני מרוח על הספה עם סחרחורות והרגשה רעה.
עדיין, יש משחקים שלא ממש זזים בהם או שהתזוזה ממש קטנה ואז אתם לא תרגישו את התופעות הללו, אני מאד אוהב לשחק טניס, טניס שולחן ואיגרוף – אלו משחקים שאני יכול לשחק בהם שעות ולא להרגיש רע. החוויה מאד מהנה, מרגישים כאילו אתם באמת במשחק – בכמה מקרים אפילו שכחתי שאני בעצם במשחק וניסיתי להישען על השולחן טניס (שלא באמת היה קיים) ומצאתי את עצמי מרוח על הריצפה 🙂
על מנת להשתמש במכשיר יש צורך בחשבון פייסבוק – כן המכשיר הומצא ומתחוזק על ידי חברת פייסבוק הלו היא עכשיו מטא. וכמו שאתם מכירים את פייסבוק זה לטוב ולרע כי אין ממש שירות לקוחות פה בארץ לפייסבוק ואם תצטרכו אותם… לא ממש יהיה עם מי לדבר. לאחר שתגדירו את החשבון שלכם תצטרכו לצייר את ה safe zone שלכם, זהו האיזור הבטוח שבו תוכלו בעצם לזוז ולהתנהל ללא סכנה שתתקעו בדברים. כל ההתמצאות במרחב הוירטואלי יהיה סביב האזור הזה ואם תצאו ממנו אתם תחזרו אוטומטית לעולם האמיתי.
ניתן לקשר את הטלפון הנייד שלכם למכשיר ולקבל התראות בזמן אמת וניתן גם לבצע שידור של מה שאתם רואים לטלויזיה או למכשיר הנייד / מחשב באמצעות טכנולוגיית cast – ניסיתי לשדר גם לאקסבוקס אבל זה לא ממש עבד, מצאתי אבל דרך לעקוף את זה – פותחים דפדפן באקסבוקס וגולשים לאתר של ה casting ואז אפשר להתחבר לאקסבוקס כמחשב.
ישנם כל כך הרבה אפשרויות לעשות בתוך המציאות המדומה – מעבר למשחקים יש לא מעט אפליקציות נחמדות, תוכלו לחבר את הפייסבוק שלכם ממש כמו במכשיר הנייד, לעשות יוגה ולפגוש מלא אנשים חדשים במרחב הוירטואלי. הבעיה הגדולה בכל אותם אפליקציות – אין אפשרות לכתוב עברית, המקלדת היא באנגלית ולכן אם אתם משתמשים במרחב הוירטואלי בפייסבוק או בפייסבוק מסנגר אתם לא תוכלו לכתוב לחברים שלכם בעברית.
נטפליקס כבר אמרנו? אומנם זה לא כל כך נוח , אבל יצא לי לראות פרק של סידרה בנטפליקס עם זה, אתה מרגיש שאתה בקולנוע, רואה על מסך גדול את הפרק או הסרט, רק המשקפיים על הראש מעיקים ולאורך זמן אתה מעדיף לראות את זה פשוט בטלויזיה. רוב המשחקים השווים הם בתשלום – תוכלו למצוא כמה שלא עולים, אבל הטובים תצטרכו לשלם – אני רכשתי כמה, הם לא יקרים ונעים בין 5$ ל 30-40$. התשלום הוא דרך אשראי או פייפל בחשבון של פייסבוק.
לחובבי הפורנו למשל יפתח עולם חדש לגמרי עם סרטי VR מטורפים שאתם ממש תרגישו בתוך האקט. אין מילים עוד לאן הטכנולוגיה הזאת יכולה להגיע. אני מניח שלא רחוק הזמן שכל הגוף שלנו יהיה מחובר לחיישנים וכל תזוזה וכל הרגשה תהיה אמיתית לגמרי. כבר היו לא מעט סרטים בנושא.
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא לטייל בעולם – לראות ממש מקומות שלא הייתם בהם כאילו אתם מטיילים בהם עכשיו, לראות את הבית של אנה פרנק או להיות במחנות ההשמדה, המון דברים שישאירו אתכם פעורי פה.
סוללה – מספיקה בערך לשעתיים – קחו בחשבון ששעתיים במשחקים האלו עוברים ממש מהר. זמן טעינה הוא דיי ארוך וקחו את זה בחשבון – ניתן לרכוש כל מיני בטריות ניידות כדי להאריך את זמן השימוש. אגב המטען מגיע בחיבור ארה"ב ותצטרכו מתאם על מנת לחבר אותו פה בארץ לחשמל.
המחירים נעים נכון לכתיבת סקירה זאת בין 1300 ל 1700 שקלים.
כמה טיפים לפני סיום –
- לסובלים מסחרחורות במשחק רצוי לעשות הפסקות כל פעם שאתם מרגישים לא טוב.
- הפעילו בהגדרות את האפשרות ל2 דפיקות על צד המכשיר כדי לחזור לעולם האמיתי – זה יעזור לכם מאד 🙂
- הכפתור בתחתית הוא לצורך שליטה על גובה הקול במכשיר.
- ניתן להזיז באמצעות הכפתור הראשי את המסך לכיוון שאתם רוצים.
- תנו לעצמכם להתרגל לממשק ולמרחב – הגוף צריך להתרגל למשהו חדש כזה והכי חשוב – תהנו
לסיכום – המכשיר הזה לא מתאים לכל אחד, אבל מי שחובב טכנולוגיה וגיימינג ימצא פה שלל דברים שהוא יכול לעשות – ממשחקי יריות ועד ספורט, יוגה וטיולים. זה יותר למבוגרים בינינו בעיקר בגלל כל האזהרות, אני לא הייתי מסתכן ונותן לילדים שלי לשחק עם זה, בכל זאת האזהרות מאד מפחידות בנושא.
הינה דוגמה למשחק טניס שולחן הנהדר. (אל תתלהבו אני לא כזה טוב, זה משחק אימון בקושי הכי קל חח)